2011. december 7., szerda

Moshi moshi, itt Lenny beszél

Új őrület hódít Amerikában Moshi Moshi Pop néven. Ez nem más, mint az okostelefonokhoz csatlakoztatható telefonkagyló, mely spirálzsinórral és a hagyományos telefonok megjelenésével azonos kinézettel bír és gyakorlatilag a szivárvány minden színében megvásárolható. Az eladási piacon történő igazi áttörést pedig nem másnak köszönhetik, mint Lenny Kravitznek, akit New York utcáin kaptak lencsevégre, amint épp kezében Moshi Moshijával sétált és telefonált.

A kissé bizarrnak ható készülék nagy népszerűségnek örvend a vezetékes telefonokról végleg áttért mobilosok körében, ugyanis azon túl, hogy formatervezett, a kagylónak köszönhetően a mobilkészülék káros elektromágneses sugarai nem gyakorolnak közvetlen hatást az agyra. Sőt, beszélgetés közben nyugodtan lehet használni az érintőképernyőket is. 



A Moshi Moshit  - japánul így mondják, hogy halló - egyébként 2007 óta gyártja a hongkongi Native Union nevű cég és heti szinten (!) 30-40.000 darabot szállítanak az Egyesült Államokba. A készülékből 2011-ben 60%-al többet adtak el, mint egy évvel korábban és mára gyakorlatilag divat lett belőle - köszönhetően a már említett Kravitz képeknek. A cég egyébként tagadja, hogy ezért bármennyit is fizetett volna a Grammy-díjas énekesnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Web Analytics