2011. december 9., péntek

Lenny Kravitz az X-Faktorban!

Amikor trendek felállításáról és a zenei világ határainak tágításáról van szó, ki másra is gondolhatnánk, mint Lenny Kravitzre. 22 év és 35 millió eladott lemez után a Grammy-díjas énekes, zeneszerző, tiszteletre méltó rocker még mindig tud újat mutatni és példaképe lehet a feltörekvő generációk számára.



Kravitz nemrég zárt európai turnéját követően mostanában  - persze Black and white America című albuma népszerűsítése mellett - arra is időt szán, hogy reklámozza a Hunger Games című filmet, melyben Cinna szerepét játssza. Legutóbb az amerikai X-Factor műsorában tűnt fel, ahol előadta egyik talán legismertebb slágerét, az "Are You Gonna Go My Way"-t, valamint a "Rock Star City Life" című számot, mely legújabb albumának egyik legjobban sikerült dala.




A Rock Star City Life egyébként egy 2010-es filmnek, a Rocker Csajoknak (The Runaways) köszönhető, ugyanis Lenny elmondta, hogy a film egyik karaktere, Cherie Currie (Dakota Fanning) adta hozzá az inspirációt.

Kravitz egyébként tanácsokkal is ellátta az X-Factor fiatal tehetségeit, akik még keresik saját stílusukat: "Gyerekkoromban rengeteg olyan zenészt hallgattam, akiknek nagyon jó stílusuk volt. Miles Davis, Robert Plant, Janis Joplin... ezek az emberek hihetetlen zenét csináltak, nagyon nagy művészek voltak elképesztő stílusérzékkel megáldva. A zene és a divat egymás részei, egyik nem létezhet a másik nélkül."


Kravitz, aki az elmúlt években a haját leszámítva szinte semmiben sem változott és a kezdetek óta tartja magát hitvallásához, ezt tanácsolta a fiataloknak is: "Hitelesség. Ez a legfontosabb az egészben, hogy önmagad légy. Soha ne a divatot kövesd, csak a szívedet."




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Web Analytics