2011. december 3., szombat

Francia kitüntetést kapott Lenny Kravitz

Frederic Mitterrand francia kulturális miniszter a napokban az egyik legmagasabb kulturális elismerésben részesítette Lenny-t, a francia Művészeti és Kulturális Rend lovagi fokozatával tüntette ki. Korábban olyan hírességek vehették át a díjat, mint Vanessa Paradis, Bob Dylan, George Clooney vagy Super Mario megalkotója, Shigeru Miyamoto.



Kravitz kapcsolata Franciaországgal egészen a '80-as évek végére nyúlik vissza, amikor 1989-ben fellépett a rennes-i Trans Musicales fesztiválon. Elmondása szerint ez hatással volt egész karrierjére, megváltoztatta az életét, hiszen a francia közönség már akkor elfogadta és megszerette őt, amikor hazájában, az Egyesült Államokban még nem ért el sikereket.



Mitterrand ünnepi beszédében méltatta Kravitz munkásságát és kiemelte annak fontosságát, hogy az énekes zenéjével áttörte a feketék és a fehérek közti kulturális és faji különbségeket. Kravitz, aki egyébként rengeteg időt tölt Franciaországban, nagyon büszke az elismerésre, ahogy fogalmazott: "Olyan ez, mint egy tündérmese, pedig igaz."

Kravitz lemezei Franciaországban kifejezetten népszerűek, rendszerint felkerül velük a toplisták élére. Legutóbbi albuma a Black and white America, a francia top 100-as lista hetedik helyén landolt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Web Analytics